دستور پخت آبگوشت فلفل - ماروینا

دستور پخت آبگوشت فلفل

آبگوشت فلفل یکی از آبگوشت های بسیار خوشمزه سنتی ایرانی می باشد که اصالت آن برای شهر همدان است و در شهرهای مختلف نیز شاید تهیه شود. آبگوشت ها همیشه یک غذای محبوب سنتی ایرانی است که بسیار خوشمزه و مقوی است و کمتر ایرانی پیدا می شود طعم و مزه آبگوشت را دوست نداشته باشد اما این نوع آبگوشت با فلفل و نخود مخصوص همدان تهیه می شود اما همان طور که می دانید فلفل بیور همدان بسیار محبوب است و یکی از سوغات اصلی این شهر می باشد که به صورت خام یا کبابی در کنار انواع غذا سرو می شود و خواص بسیار زیادی دارد.

  • گوشت گوسفندی با استخوان ۵۰۰ گرم
  • نخود ۲ پیمانه
  • فلفل همدانی ۱۰۰ گرم
  • سیب زمینی کوچک ۸ عدد
  • گوجه فرنگی ۳ عدد
  • رب ۲ ق غذا خوری
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • زیره سبز ۱ ق غذا خوری
  • زنجبیل تازه ۱ ق چای خوری
  • آبلیمو به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

مرحله اول: آماده سازی نخود

برای شروع این آبگوشت از شب قبل نخود ها را خیس کنید و چندین بار آبش را تعویض کنید تا نفخش گرفته شود سپس داخل قابلمه ریخته و با مقداری آب نیم پز کنید سپس آبکش کنید و کنار بگذارید. گوجه فرنگی ها را شسته و پوره کنید.

مرحله دوم: تفت دادن رب

داخل یک تابه روغن ریخته و بعد رب را کمی تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود سپس گوجه پوره شده را اضافه کنید و هم بزنید تا آب گوجه کشیده و خوش رنگ شود و بعد از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم: پخت گوشت

سپس در ادامه ۱ پیاز دستور را پوست گرفته و خرد کنید و داخل قابلمه مورد نظر کمی تفت دهید سپس گوشت را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و به آن رب و گوجه و سیر رنده شده و زیره و زنجبیل و نخود و کمی زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و مقداری آب جوش ریخته و بگذارید به جوش بیاد سپس حرارت را کم کنید تا گوشت پخته شود.

مرحله چهارم: افزودن فلفل

مواد آبگوشت که نیم پز شد فلفل های شسته شده را داخل آبگوشت ریخته و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا آبگوشت جا افتاده و مواد همگی پخته شوند دقت کنید اگر نیاز به آب بود می توانید مقداری آب جوش بریزید.

مرحله پنجم: پخت آبگوشت فلفل

در ۴۵ دقیقه انتهای پخت سیب زمینی ها ریز را خوب شسته و با پوست داخل آبگوشت انداخته و صبر کنید تا آنها نیز پخته شوند حالا باید چربی گوشت را خارج کنید و با پیاز دیگر دستور که از قبل رنده ریز زدید مخلوط کنید خوب بکوبید و داخل قابلمه برگردانید در انتها نمک را اندازه کنید به همین راحتی آبگوشت سنتی ما حاضر است.

منبع : پارسی دی