غذای درشته ،غذای لذیذ درفولی - غذای اصیل ایرانی - غذای خوشمزه - ماروینا
Banner
Banner

غذای درشته ،غذای لذیذ درفولی

غذای درشته،غذای لذیذ درفولی

غذای درشته نام این غذای خشمزه و لذیذ است که اصالت آن به شهر دزفول بازمیگردد. نام دیگر این غذا یریشه یا گمنه است که محلیان به آن می گویند.به طور کلی می توانیم بگوییم که غذاهای جنوبی خیلی لذیذ و خوش طعم هستند و باب میل مردمان شهر دیگر نیز هستند. اگر خورش سرگنجشکی یا قلیه ماهی را تا به حال درست کرده باشید یا در جایی خورده باشید مطمئن باشید این غذای درشته نیز برای شما و ذائقه تان خوش می آید.

 

مواد لازم :

بلغور گندم 2 پیمانه

آب سه پیمانه

کشمش 1/2 پیمانه

پیاز متوسط 2 عدد

زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری

ادویه کاری 1/2 قاشق چایخوری (دلخواه)

روغن حیوانی یا کره به مقدار لازم

نمک و فلفل به مقدار لازم

غذای درشته،غذای لذیذ درفولی

طرز تهیه :

مرحله اول: تهیه بلغور گندم

برای تهیه غذای درشته ابتدا باید بلغور گندم را آماده کنید. اگر پاک نشده که آن را تمیز پاک کنید. چون ممکن است سنگریزه داخل آن باشد. بعد از پاکسازی حدود یک لیوان آب روی آن بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا آب جذب دانه های بلغور شود. سپس آب اضافی روی بلغور را خالی کنید. بلغور مرطوب را داخل یک تابه ریخته  بدون روغن تفت بدهید. آنقدر که رنگ بلغور قهوه ای روشن بشود. در واقع بوی خامی بلغور با بو دادن از بین می رود.بعد از رسیدن به حد مناسب شعله را خاموش و بلغور گندم را کنار بگذارید.

 

مرحله دوم: آماده کردن غذای درشته

ابتدا در یک قابلمه مناسب به اندازه لازم و کافی روغن بریزید.سپس یکی از پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن ریخته و به خوبی تفت دهید. وقتی پیاز ها به رنگ طلایی در آمدند زردچوبه، ادویه و فلفل نیز به آن می افزاییم. سه پیمانه آب را داخل قابلمه ریخته و صبر کنید تا جوش بیاید. وقتی آب جوشید بلغورهای بو داده را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. شعله را در حالت متوسط تنظیم کنید. غذای درشته را مرتب هم بزنید تا همه بلغورها یکنواخت پخته شوند.

 

همزدن را تا زمانی پیش ببرید که آب بلغور کشیده شود. البته مقدار کمی آب داشته باشد بهتر است. در پایان درب قابلمه را با دمکنی پوشانده و بلغور را مثل برنج دم کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه زمان برای پخت غذای درشته کافی است.

 

وقتی که روی بلغور دمکنی گذاشتید،یک پیاز دیگر را بردارید و به صورت خلالی خرد کرده و در روغن حیوانی یا کره آن را ریخته و سرخ کنید. در پایان نیز مقداری کشمش به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. این مواد را روی غذای درشته بریزید تا با هم دم بکشند.ترکیب طعم پیاز، بلغور و کشمش خیلی دلپذیر است. بعد از 20 دقیقه یریشه شما آماده است.

داغ سرو کنید و نوش جان!

Banner