طرز تهیه شور خانگی خوشمزه - ماروینا
Banner
Banner

طرز تهیه شور خانگی خوشمزه

طرز تهیه شور خانگی خوشمزه

شور یکی دیگر از خوراکی های خوشمزه ما ایرانیان است که در کنار غذا آن را می خوریم و باعث می شود تا غذا برایمان لذیذ تر و خوش مزه تر شود.در اینجا می خواهیم طرز تهیه شور خانگی خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

 

مواد لازم برای تهیه شور کلم و هویج :

گل کلم              یک عدد متوسط

هویج تازه          ۳۰۰ گرم

کرفس تازه         یک عدد متوسط

سیر خشک         یک بوته متوسط

فلفل سبز تند       ۳ عدد

خیار قلمی        ۲۵۰ گرم

پیاز ترشی ریز  ۲۰۰ گرم (دلخواه)

سبزیجات تازه و معطر ترخون، کرفس، شوید      از هر کدام چند شاخه

نمک بدون ید    دو سوم پیمانه

آب ولرم         ۱۹ پیمانه

سرکه            یک و نیم پیمانه

تخم گشنیز      یک قاشق غذاخوری سر پر

 

طرز تهیه شور مخلوط خانگی :

 

مرحله اول :

ابتدا مواد را به صورت تازه خریداری نمایید. سپس هویج ها را پوست بگیرید و بشویید و خرد کنید. کرفس را بشویید و برگهایش را از ساقه جدا کنید. سپس ساقه‌را روی به تکه های کوچک خرد کنید.

مرحله دوم :

گل کلم را به صورت گل ‌گل از هم جدا کنید. حال نوبت رسیده تا سیرها را از پوست جدا کنید و بشویید. همه این مواد را بعد از خورد شدن روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آبشان کامل گرفته شود.

 

طرز تهیه شور خانگی خوشمزه

مرحله سوم :

در این مرحله باید آب شور را با استفاده از آب و نمک و سرکه آماده کنیم. برای این کار نیاز به پیمانه مشخصی داریم. اگر از یک پیمانه استانداردی استفاده کنید خیلی بهتر است.

مرحله چهارم :

حتما این نکته را در نظر داشته باشید که برای پیمانه کردن نمک و سرکه هم از همان پیمانه استفاده کنید. در کل پیمانه شما باید از  یک چیز باشد.

مرحله پنجم :

زمانی که آب را پیمانه کردید داخل یک ظرف بریزید و روی حرارت گذاشته و اجازاه دهید تا جوش بیاید. پس از به جوش آمدن آب نمک و سرکه را به آب جوشتان اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. در اینجا ما از نمک دانه درشت دریا بدون ید استفاده کردیم.

مرحله ششم :

حال باید آب و سرکه شما خنک شوند و آب را کنار بگذارید تا بقیه مواد را آماده کنید.

مرحله هفتم :

در این مرحله یک ظرف شیشه‌ای جاداری را انتخاب کنید و تمامی موادی را که خرد کرده بودید داخل شیشه ریخته اما اینکار را با ترتیب انجام دهید. به این صورت، ابتدا گل کلم و هویج خرد شده، چند حبه سیر و لابه‌لای آنها سبزیجات معطر ترخون و شوید و مرزه و ساقه کرفس و برگ کرفس قرار دهید. تخم گشنیز را هم کمی بپاشید.

مرحله هشتم :

به همین ترتیب تا جایی که ظرف شما جا دارد مواد سبزیجات را داخل شیشه جا دهید تا شیشه پر شود و روی همه مواد را با برگ کرفس بپوشانید و از آب جوشیده شده سرد شده داخل شیشه بریزید.

طرز تهیه شور خانگی خوشمزه

مرحله نهم :

کمی صبر کنید تا آب داخل مواد فروکش کند. اگر نیاز بود کمی دیگر آب اضافه کنید تا شیشه پر شود. بعد درِ شیشه را بسته و در محیط سرد و تاریک قرار دهید تا برسد.

مرحله دهم :

این شور تقریبا ۱۰ الی ۲۰ روز زمان می‌برد تا برسد. اگر می‌خواهید شورتان سریع‌تر آماده شود، می‌توانید از آب‌نمک داغ روی مواد بریزید. به این صورت، زمانی که آب داغ ریختید داخل شیشه اجازه دهید سرد شود بعد در شیشه را ببندید. بعد از یک روز هم داخل یخچال بگذارید.

نکته مهم

حتما برای درست کردن این شور از سرکه خالص استفاده کنید.

Banner